فاتحین مغلوب از جبهه ها به امریکا باز می گردند


فاتحین مغلوب

از جبهه ها به امریکا باز می گردند

یونگه ولت – گزینش و ترجمه رضا نافعی

در » جنگ علیه ترور » در افغانستان و عراق بیش از 6300 سرباز آمریکائی کشته شدند.  اما این رقم کمتر از  6500 نفر سربازان  سابق و افراد وابسته به نیروهای  نظامی آمریکا هستند که تنها در سال گذشته، در آمریکا خود کشی کردند. این خبر را نیکولاس  د. کریستف طی مقاله در نیویورک تایمز، 14 آوریل، اعلام کرد. مطابق ارقامی که او در دست دارد، در برابر هر یک سربازی که در میدان جنگ کشته می شود 25 نفر از پیشکسوتان جنگ های سابق به زندگی خود پایان می بخشند.

این خبر و این رقم در نگاه نخست شگفت انگیز می نماید ولی شناخت تازه ای نیست. برنامه تلویزیونی سی.بی.اس. آمریکا نیز در فوریه سال 2009 بر اساس تحقیقات خود، ارقام مشابهی ارائه کرد و  از » اپیدمی خودکشی میان پیشکسوتان جنگ » سخن گفت. سی.بی.اس. بر اساس تحقیقاتی که در 45 ایالت از 50 ایالت آمریکا کرده بود اعلام کرد که در سال 2005 ــ 6256 تن از پیشکسوتان به زندگی خود پایان داده اند. به این ترتیب تعداد خودکشی میان سربازان سابق دوبرابر بیشتر از  تعداد خودکشی های دیگر مردم است. آنچه  بویژه چشمگیر بود این بود که میزان خود کشی میان جوانان 20 تا 24 ساله ای که در جنگ های عراق یا افغانستان شرکت کرده بودند، بر مبنای 32 خودکشی در 100 هزار نفر ، چهار برابر بیش از خودکشی های جوانان دیگر  در همین سن  بود .

 

مسائل اجتماعی

 

آنچه  در این رابطه جلب توجه می کند ارقامی است که سازمان پیشکسوتان جنگ در انگلستان در سال 2002 اعلام کرد: 264 نفر از افراد باز آمده از جنگ فالکند که در سال 1982 رخ داد دست بخودکشی زدند، در حالی که تلفات در میدان جنگ 255 نفر بود.

پنج سال پیش سازمان پیشکسوتان جنگ برای کمک به سربازانی که در معرض خطر خود کشی و یا دیگر بحران های اجتماعی و روانی قرار دارند یک خط تلفنی دایر کرد و همچنین یک برنامه اینترنتی برای موارد اضطراری. از آن زمان تاکنون بیش از 500 هزار بار به آن مراجعه شده است و بیش از 18 هزار بار» جان افراد » نجات داده شده است .

افرادی که در جنگ های افغانستان یا عراق سهیم بوده اند بشدت  بیش از افراد معمولی با بحران های اجتماعی مانند بیکاری و یا اختلافات خانوادگی روبرو میشوند. دست کم 300 هزار نفر از پیشکسوتان جنگ از اختلالات سنگین روانی PTSD „ Post- traumatic stress  disorder“  در رنج هستند. طبق گفته مقامات دولتی ویژۀ رسیدگی به احوال و مسائل پیشکسوتان، بین 30 تا 40 درصد سربازانی که در جنگ عراق  بوده اند می توانند  دیر یا زود  به بیماران پ.ت.اس. د. تبدیل گردند.

بسیاری از آنان برای خود و بیشتر از خود برای افراد نزدیک به خود منشاء خطر هستند. افزایش خشونت  آنها علیه بستگان خود ــ از بد رفتاری با فرزندان گرفته تا کشتن همسر، یکی از نمونه های فراوان  این خطر است. رسانه های آمریکائی  سالهاست که با نگرانی ناظر افزایش موارد بکاربردن خشونت و جنایات دیگر، بیرون از محیط خانواده سربازان  شرکت کننده در جنگ های  ضد ترور هستند. یک نمونه عادی   افزایش خشونت  و آمادگی   تهاجم  در این افراد هنگامی است که مثلا با کنترل پلیس راهنمائی و رانندگی  روبرو می شوند و یا هنگامی که  پلیس قصد دستگیری آنها را داشته باشد که بی درنگ دست به اسلحه می برند. در بسیاری از مناطق آمریکا برنامه های آموزش ویژه برای افراد پلیس دائر شده که چگونه با   افراد  مبتلا به بیماری پ.ت.اس. د. روبرو گردند.

مواد مخدر و خشونت جنسی

 

اختلالات روانی و بد رفتاری شدید در میان نیروهای نظامی که هنوز دوران خدمات جنگی را می گذرانند نیز دیده می شود. سال گذشته  تعداد جنایات  و خشونت های جنسی در  در ارتش آمریکا 30 درصد افزایش یافت. قربانیان این خشونت ها و جنایات در درجه اول سربازان زن  در سنین میان 18 تا 21 هستند. طبق آمار رسمی، از سال 2006 ــ 90 درصد برخشونت های جنسی در ارتش آمریکا افزوده شده است.لئون  پانه تا وزیر دفاع آمریکا  در ماه ژانویه گفت این ارقام کمتر از میزان واقعی رویداد هاست ، یعنی موارد بسیاردیگر  هستند که  اعلام نمی شوند.

در بسیاری از موارد بروز خشونت از سوی پیشکسوتان، مواد مخدر نیز نقش دارند. طبق اظهارات مراجع مسئول در ارتش آمریکا سوء استفاده از مواد مخدری که با نسخه پزشگ می توان به آنها دسترسی پیدا کرد از سال 2002 تا سال 2005  دوبرابر و بین 2005 تا 2008 تقریبا چهار برابر افزایش یافته است. یکی از دلائل آن این است که در ارتش بطور وسیع از داروهای  آرام بخش و داروهائی استفاده می شود که معتاد می کنند  یا دست کم می توانند به اعتیاد بیانجامند . طبق آمار رسمی در سال گذشته 360 هزار نفر از افراد وابسته به نیروی نظامی آمریکا چنین داروهائی دریافت داشته اند. طبق ارقام اعلام شده از سوی  فورت براگ ، بزرگترین پایگاه نظامی آمریکا، در سال 2009 ــ برای  36 در صد از  سربازان آمریکائی  استفاده از  مواد مرفینی تجویز شده است.

http://www.jungewelt.de/2012/04-23/010.php

نظر شما در مورد این نوشته چیست؟

در پایین مشخصات خود را پر کنید یا برای ورود روی یکی از نمادها کلیک کنید:

نماد WordPress.com

شما در حال بیان دیدگاه با حساب کاربری WordPress.com خود هستید. خروج /  تغییر حساب )

عکس فیسبوک

شما در حال بیان دیدگاه با حساب کاربری Facebook خود هستید. خروج /  تغییر حساب )

درحال اتصال به %s

%d وب‌نوشت‌نویس این را دوست دارند: