قدرت در لیبی
به گوسفند قربانی می ماند
یونگه ولت – ترجمه رضا نافعی
بازدیدها تا امروز
2،580،603
معاون سازمان اطلاعات لیبی که احتمالا بوسیله شبه نظامیان ربوده شده بود روز دوشنبه آزاد شد. مصطفی نوح روز یکشنبه در فرودگاه تریپولی بوسیله افرادی ناشناس ربوده شده بود. اندک زمانی پس از این رویداد مردم خشمگین تریپولی، پایتخت لیبی، به مجلس ملی هجوم بردند. آنها از حکومت می خواستند که به خودسری های شبه نظامیان پایان بخشد. اهالی شهر بیش از همه از شبه نظامیان مصراط خشمگین بودند که در هفته گذشته دست کم 43 نفر را کشته بودند. افراد این گروه، مردمی را که در برابر مقر فرماندهی آنها دست به تظاهرات زده و خواستار خروج آنها از تریپولی بودند به گلوله بستند و فقط هنگامی به درون ساختمان عقب نشینی کردند که گروه دیگری از شبه نظامیان به کمک تظاهر کنندگان آمدند.
بیمارستانها تعداد مجروحان این رویداد را 450 نفر اعلام کردند. اهالی تریپولی در اعتراض علیه شبه نظامیان و برای سوگواری کشته شدگان دست به یک اعتصاب سه روزه زدند.
رهبری شبه نظامیان شهر بندری مصراط به افراد خود فرمان داد از تریپولی خارج شوند. در اعلامیه ای که روز یکشنبه به این مناسبت منتشر شد اعلام شد که شبه نظامیان مصراط طی 72 ساعت شهر را ترک خواهند کرد. در این اعلامیه گفته شده که درگیری با تظاهر کنندگان » طبق نقشه ای رخ داده که هدفش تخریب حیثیت شبه نظامیان مصراط بوده است.» باید چنین وانمود شود که گویا «تنها مانع بازسازی شهر شبه نظامیان هستند». شبه نظامیان مصراط طی جنگ ناتو علیه معمر قذافی رهبرمقتول لیبی در سال 2011 با قدرت نبرد و قساوتی که از خود نشان دادند به نوعی «شهرت» رسیدند و غرب و کشورهای خلیج فارس از آنها حمایت کردند و آنها را مسلح ساختند. اما پس از سقوط قذافی شبه نظامیان مصراط مانند اکثر شبه نظامیان دیگر حاضر به پس دادن سلاحهای خود نشدند. برخی از آنها اعلام کردند بشرطی حاضر به خلع سلاح خواهند شد که به آنها قدرت سیاسی داده شود. دیگر شبه نظامیان در نیروی نظامی لیبی ادغام شدند.
در چهارشنبه گذشته گروهی از جنگجویان پیشین، برای تاکید ورزیدن برخواست خود، که تامین خدمات پزشگی برای مجروحان جنگی است، پالایشگاه زاویه را تسخیر و تولید را متوقف کرد. تولید این پالایشگاه به روزی 120 هزار بشکه بنزین بالغ می گردد که یک پنجم از کُل نیاز لیبی را پوشش می دهد. محمود الحریری، سخنگوی شرکت ملی نفت لیبی، در تریپولی اعلام کرد که با توجه به ذخیره موجود که نیاز 20 روز کشور را تامین می کند، جای نگرانی نیست و این امر تامین نیاز کشور را به سوخت مختل نمی سازد. وی گفت اختلاف «بسرعت بر طرف خواهد شد». در زمان قذافی خدمات پزشگی همگانی و رایگان بود، حتی بسیاری از خدمات پزشگی در خارج از کشور استفاده می کردند و دولت هزینه آن را می پرداخت.
از زمانی که فرانسه، انگلستان و قطر با لیبی به جنگ پرداختند و ناتو هم با موافقت سازمان ملل به حمایت از آنها برخاست و سرانجام کار به قتل فجیع قذافی انجامید سه عرصه سیاسی، نظامی و اقتصادی لیبی غرق در هرج و مرج است. روز سه شنبه صندوق بین المللی پول هشدار داد که در سال 2013 ، بدلیل اعتراضات جاری در میدان های نفتی و پالایشگاهها 5،1 در صد از تولید کاهش یافته است. بر اساس ارقام منتشره از سوی صندوق بین المللی پول، از ماه ژوئن به این سو، تولیدات نفتی در سراسر لیبی از 1،5 میلیون بشکه در روز به 250 هزار بشکه کاهش یافته است. مصطفی ابو فناس، وزیر اقتصاد لیبی کاهش تولید را تایید کرد و در عین حال یادآور شد که لیبی ذخیره کافی در اختیار دارد و دولت قادر به پرداخت دستمزدها و حقوق ها هست. او زیان حاصل از اعتراضات در دستگاههای نفتی را به 4،5 میلیارد یورو براورد کرد. منابع دیگر زیان حاصله را بیش از 10 میلیارد یورو می دانند.
دوستداشتن:
لایک در حال بارگذاری...
مرتبط
من از مطالب روشنگر شما بسیار استفاده می کنم. خواهش می کنم بویژه در باره لیبی که اخبارش در سکوت مرگبار فرو رفته است، بیشتر بنویسید.