سرهنگی بنام «قذافی»
خواب بانکها را آشفته کرده بود
یونگه ولت – ترجمه رضا نافعی
درسال 2009 قذافی که رئیس اتحادیه آفریقا بود، پیشنهاد کرد نظام پولی قاره آفریقا تغییر داده شود و دینار لیبی اساس آن گردد. در آگوست 2011 ، یعنی در همان زمان که دخالت غرب در لیبی در جریان بود، » ایلانا مرسر» در پایگاه اینترنتی «ورد نت دیلی» که یک پایگاه محافظه کار راستگرا است، با اشاره به توصیه قذافی در 2009 مقاله ای نوشت تحت عنوان «سرانجام یک توطئه قابل قبول » هویدا شد. بنظر نویسنده در آن زمان دلیل دخالت فرانسه، انگلستان و آمریکا در لیبی همان پیشنهاد قذافی در سال 2007 بود و نه باصطلاح نگرانی از «بهار عربی» و «دلواپسی برای» شورش های دموکراتیک». چون اگر کشورهای سابق افریقای غربی و مرکزی دست به تغییر پول رایج خود در آن زمان میزدند، پولی که عبارت بود از «فرانک آفریقا » که پشتوانه آن تضمین فرانسه بود، تضمینی که در واقع باد بود و هوا، از زیر نفوذ فرانسه خارج می شدند و بجای آن دینار لیبی را می پذیرفتند که پشتوانه اش طلا بود عواقب منفی سیاسی و اقتصادی زیادی برای غرب در بر داشت. فرستنده روسی «روسیه امروز» نیز در آن زمان همین ارزیابی را داشت.
خار دیگری که در چشم غرب بود بانک مرکزی لیبی بود. این بانک نه تنها صد در صد در مالکیت دولت لیبی قرار داشت، بلکه نمایندگان آن بشدت از استقلال دینار لیبی حفاظت می کردند، که این خود مسئله بزرگی برای کارتل مالی جهانی شده بود. چون اگر قصد معامله با لیبی را داشتند باید این معامله از طریق بانک مرکزی و با دینار لیبی صورت می گرفت. در آن زمان که اوباما، کامرون نخست وزیر انگلستان و سارکوزی رئیس جمهور فرانسه برای نجات دموکراسی و حقوق بشر در لیبی سخن های پر سوز و گداز می گفتند، حتی یک کلام هم در باره » اصلاح» اساسی بانک مرکزی لیبی و ادغام آن در برنامه جهانی کنسرن های مالی غرب بر زبان نمی آوردند. با وجود این سکوت زیر و رو کردن آن بانک در صدر اولویت ها قرار داشت.
چند هفته پس از آغاز زد و خورد ها در 17 فوریه 2011 در لیبی، شورشیان اسلامگرایی که مورد حمایت غرب بودند، روز 19 مارس 2011 اعلام کردند که یک بانک مرکزی تاسیس کرده اند که مقر موقت آن در بنغازی واقع در شرق لیبی است. «جان کارنی» مفسر فرستنده آمریکائی «سی.ان.بی.سی. » این تصمیم را چنین تفسیر کرد: «این اولین بار در تاریخ است که یک گروه انقلابی در گیرا گیر جنگ با قدرت حاکم بانک مرکزی تاسیس می کند».
هرگامی که قذافی در جهت تقویت استقلال مالی و اقتصادی لیبی و منطقه بزرگ افریقای مرکزی و باختری بر میداشت سبب می شد که نخبگان قدرت در غرب آژیرهای خطر را بلند تر به صدا در آورند.
نقشه تغییر پول «فرانک آفریقا » به «دینار طلا» دلیل اصلی برای سرنگون کردن قذافی از قدرت بود » فقط باید بهانه آن پیدا می شد». این داوری » آنتونی ویله» مشاور مالی و ناشر پایگاه اینترنتی The Daily Bell در انزمان است. » زیرا نقشه قذافی سراسر قاره آفریقا را نیرومند تر و مستقل تر می ساخت».
ضربه اصلی به فرانسه وارد می آمد. زیرا کشورهای آفریقای مرکزی و باختری دارای بانک مرکزی واقعی نیستند و هرگاه با تنگنای مالی روبرو می شدند برای دریافت کمک مالی دست تکدی بسوی پاریس دراز می کنند. این امر فرانسه را دارای قدرت و نفوذ اقتصادی و سیاسی عظیمی در این کشورها کرده است. بنا به نوشته روزنامه انگلیسی گاردین (21.اوریل. 2011) آنها که از نقشه های قذافی بشدت دچار وحشت زده شده بودند «خودی» های فرانسوی بودند. بنا بنوشته این روزنامه گویا پرزیدنت سارکوزی به اطرافیان نزدیک خود گفته بود سرهنگی که در تریپولی است «تهدید»ی است برای نظام مالی جهان.
http://www.jungewelt.de/2016/01-15/013.php
[…] منتشر شده در آینده ما […]
very interesting. thanks for sharing it.