دو گروه حکومتی آلمان با دو سیاست در برابر ترامپ


دو گروه حکومتی آلمان

با دو سیاست در برابر ترامپ

جرمان فارن پالیسی- ترجمه رضا نافعی

bb624a5a-ba7c-4c03-9bf0-0a5df0b3c23e_w987_r1_s%d9%85%d8%b1%da%a9%d9%84-%d9%88-%d8%aa%d8%b1%d8%a7%d9%85%d9%be-%d8%b9%da%a9%d8%b3-%d8%a7%d8%b2-%d9%be%db%8c%da%a9-%d9%86%d8%aa

 داوری نسبت به انتخاب ترامپ در آن بخش از هیئت حاکمه آلمان که کم و بیش با روسیه سر و کار دارند نسبتا متفاوت است. داوری آن بخش از محافل اقتصادی که رو بسوی شرق دارند کاملا مثبت است. ولفگانگ بوشِله، رئیس » اوست اَوس شوس «(کمسیون شرق) در 12 نوامبر  گفت :» امیدواریم  در دوران زمامداری ترامپ، امریکا و روسیه دوباره به مناسبات کاری متکی بر اعتماد کامل بازگردند. اوگفت: «آنچه ترامپ تا کنون گفته است و نخستین واکنش های مسکو در باره نتایج انتخابات، دست کم این امید را پدید می آورند که هر دو طرف آماده برای آغاز گفت و گوئی تازه هستند. همکاری دوجانبه آنها با هم » چشم پوشی ناپذیر است». کمیسیون شرق در عین حال خواستار»هماهنگ ساختن تصمیمات با امریکا و اتحادیه اروپاست». این اظهارات در ارتباط با این امید صورت گرفته که بزودی تحریم ها علیه روسیه لغو گردد. چون تحریم ها نه تنها مانع سرمایه گذاری تازه می شوند بلکه زیانهای سنگینی به موسسات صادر کننده وارد می آورند: از سال 2012 تا 2015 صادرات آلمان به روسیه تقریبا نصف شده و 21،8 میلیارد یورو کاهش یافته است. در نتیجه آلمان در فهرست کشور های صادر کننده کالا به روسیه حتی از سوئد و ترکیه هم عقب تر افتاده و در مرتبه پانزدهم قرار گرفته است.

اصول آلمان        

آن بخش دیگر از هیئت حاکمه آلمان که با نگاه تایید بر موفقیت ترامپ نمی نگرد متعلق به محافل نظامی و سیاست خارجی هستند. پس زمینه تلاشهای غرب از جمله آلمان، مهار کردن روسیه است که در بهار 2014 با منضم ساختن کریمه  به روسیه  در واقع انحصار دول غربی را که تا آن زمان به تنهائی مرزها را تغییر می دادند، مثلا هنگام جدا سازی کوزوو در سال 2008 ، در هم شکست.  آلمان هم برای تضعیف قدرت سیاسی مسکو  هم  با پیشروی ناتو در اروپای شرقی همراهی می کند  و هم  با تحریم اقتصادی روسیه هرچند که این عمل برای صنایع آلمان زیانبار است. از این رو  روی کار آمدن ترامپ و نزدیکی دوجانبه آمریکا و روسیه به یکدیگر اصلا بسود آلمان نیست. » فن در لاین» وزیردفاع آلمان، در 15 نوامبر، پس از پخش خبر گفتگو گوی ترامپ و پوتین با یکدیگر، اظهار داشت، :» آنچه همیشه خوبست این است که ما با روسیه در گفت و گو بمانیم ولی این نیز اهمیت دارد که ما اصول خود را فراموش نکنیم». «فن در لاین» این سخن را در ارتباط مستقیم با منضم شدن کریمه به روسیه بیان کرد.

تحریم ها :» همیشگی نیستند»

 

البته دیرگاهیست که در دستگاه سیاست خارجی آلمان راجع به  نزدیکی با روسیه بحث می شود. آخرین نمونه آن پروژه ای است که «شورای روابط خارجی آلمان» (DGPA) مشترکا با Russian International Affairs Council »    »   شورای امور بین المللی روسیه» تحت عنوان » باز سازی راهکارهای همکاری بین روسیه و اتحادیه اروپا» آغاز کرده است. نخستین گردهمائی آن روز 12 سپتامبر در مسکو بر پاشد. این شورا باید مشخص سازد  مناسبات روسیه و اتحادیه اروپا چگونه می تواند بهبود یابد. از 1990 به بعد مناسبات روسیه و اتحادیه اروپا هیچگاه تا این حد بد نبوده است. دو شورای مذکور در سندی تصریح کرده اند که بروکسل مجموعه  مکانیزم های مهم گفت و گو را راکد کرده است. در عین حال هر دو طرف می دانند » که تحریم ها و قطع مذاکرات سیاسی نمی تواند برای همیشه دوام یابد». «دیر یا زود باید مناسبات میان روسیه و اتحادیه اروپا عادی گردد». دو سازمان آلمانی و روسی پیشگفته باید نقشه راه برای رسیدن به این اهداف را تدارک ببینند.

«business as usual«( کسب و کار طبق معمول) در کار نیست

پیشنهاد هائی که تا کنون از آن پروژه به بیرون درز کرده ، با همان استراتژی دوگانه ای که آلمان دنبال کرده مطابقت دارند. یعنی: از سوئی تنش آلمان و اتحادیه اروپا  با روسیه – تا وقتی  که روسیه حاضر به تمکین از غر ب نشود- تا اندازه ای حفظ گردد و از سوی دیگر برای حفظ علائق آن بخش از صنایع آلمان که رو به شرق دارند، به همکاری های اقتصادی دوباره رونق بخشیده شود. در سند گفته شده است «روشن» است که بازگشت به » business as usual » (کسب و کار طبق معمول) نمی تواند صورت گیرد بویژه همکاری های نظامی مطلقا ممکن نیست. بر عکس چنین بنظر می رسد که «روابط اقتصادی» جزء اساسی مناسباتی است که باید در سالهای آینده شکل بگیرد. بویژه «گفتگو در باره نفت و گاز» می تواند سریعا آغاز گردد، و هم چنین باید به مبادلات بازرگانی توجه داشت. بالاخص اعضای دو گروه به مناسبات بازرگانی روسیه و چین که بسرعت روبه گسترش است نیز توجه داشته اند.

در طرح نقشه راه تاکید شده که گرچه صادرات چین به روسیه طی دهسال گذشته به طور قابل توجهی افزایش یافته و امروز تقریبا برابر با نیمی از صادرات اتحادیه اروپا به روسیه است معهذا توجه اصلی بازرگانی خارجی روسیه هنوز هم چون گذشته به اتحادیه اروپاست . در سند گفته شده این وضع باید حفظ گردد.

.«reset» ( «تنظیم مجدد»)  در کار نیست

معلوم نیست  روابط حسنه ای که ترامپ – در ارتباط با روسیه- وعده برقراری آن را داده آیا اصلا می تواند  با نقشه های برلین  هماهنگ گردد. تندروهای صاحب قدرت در حزب جمهوریخواه برای مقابله با دست کم برخی از برنامه های ترامپ شدیدا دست به بسیج زده اند. همکاری با روسیه برای مبارزه با جهادگرایان در سوریه مطلقا» قابل پذیرش» نیست ، و به قول سناتور با نفوذ » مک کین» استناد می شود که : رویاروئی با مسکو را باید به هر قیمت حفظ کرد. گفته می شود » مک کین» برای پس راندن سیاست  ترامپ در برابر روسیه، یک نقشه ماهرانه طرح کرده است. ترامپ در مصاحبه اخیر خود  گفته است که گر چه قصد دارد با مسکو کنار بیاید  ولی قصد » تنظیم مجدد» روابط را ندارد. به این صورت او به استراتژی دوگانه ای که برلین برای تحقق آن می کوشد نزدیک می شود.

 

 

http://www.german-foreign-policy.com/de/fulltext/59490

نظر شما در مورد این نوشته چیست؟

در پایین مشخصات خود را پر کنید یا برای ورود روی یکی از نمادها کلیک کنید:

نماد WordPress.com

شما در حال بیان دیدگاه با حساب کاربری WordPress.com خود هستید. خروج /  تغییر حساب )

تصویر توییتر

شما در حال بیان دیدگاه با حساب کاربری Twitter خود هستید. خروج /  تغییر حساب )

عکس فیسبوک

شما در حال بیان دیدگاه با حساب کاربری Facebook خود هستید. خروج /  تغییر حساب )

درحال اتصال به %s

%d وب‌نوشت‌نویس این را دوست دارند: