سخنان ترامپ در آستانه ورود به کاخ سفید
بازسازی ارتش امریکا
گفتگوی دوستانه با روسیه
روسیه امروز- ترجمه رضا نافعی
دونالد ترامپ می خواهد ارتش امریکا را بعنوان نیرومند ترین ارتش جهان حفظ کند. او می گوید این ارتش را فقط برای دو هدف می خواهد به کار گیرد. برای دفاع و برای جنگ با داعش. ترامپ در سفرهای خود به چند ایالت آمریکا برای سپاسگزاری از رای مردم تاکید کرد که قصد دارد سمت و سوی تازه ای به سیاست خارجی امریکا بدهد.
او در سخنانی که روز سه شنبه در » فایت ویل»، کارولینای شمالی سیاست خارجی خود را چنین توصیف کرد:
» ما به ساقط کردن رژیم ها پایان خواهیم داد، ما نباید در امور کشورهائی که از آنها چیزی نمی دانیم دخالت کنیم. بجای آن باید توجه ما به پیروزی بر تروریسم، منهدم کردن داعش معطوف باشد، و ما این کار را خواهیم کرد.»
ترامپ در آخرین منزل از سفر سپاسگزاری خود به چند ایالت اعلام کرد که ژنرال باز نشسته «جیمز ماتیس» کسی است که او برای وزارت دفاع در نظر گرفته است. اما در راه تحقق این امر یک مانع قانونی قرار دارد و آن این است که طبق قوانین امریکا یک ژنرال بازنشسته ارتش امریکا هفت سال پس از بازنشستگی می تواند وارد خدمات دولتی شود. در حالی که ژنرال » جیمز ماتیس» تازه چهار سال پیش بازنشسته شده است.
ترامپ در سخنانی که در پایگاه نظامی امریکا در » فورت براگ» بیان کرد نیز روشن ساخت که قصد دارد ارتش امریکا را «دوباره بسازد». فشار ماموریت های بین المللی بیش از توان تحمل ارتش بوده است. از این رو ترامپ قصد دارد بجای آن که بازهم در جنگ ها سرمایه گذاری کند، پول بیشتری در دست بگیرد و زیربنای فرسوده امریکا را نوسازی کند. ترامپ خطاب به حاضران گفت ما ارتشی نمی خواهیم که بدلیل اعزام به مناطقی ازجهان که ما نباید آنجا باشیم خسته و کوفته و از توان افتاده باشد.
ترامپ تاکید کرد هر ملتی که با هدف های او همراه باشد می تواند با امریکا باشد. وی در ادامه سخنان خود گفت: ما فراموش نمی کنیم. ما میل داریم دوستی های قدیمی را قوی تر سازیم و دوستان تازه ای بدست آوریم. ما باید ارتش خود را بسازیم، ولی نه برای تهاجم بلکه برای دفاع. لُب مطلب را بگویم: ما در پی صلح مبتنی بر قدرت هستیم.
ترامپ بر سخنان خود چنین افزود، اینک باید به سیاست «مداخله و بلبشو» پایان داد.
ترامپ طی سخنان خود . آنچه را که در مبارزات انتخاباتی بارها تاکید کرده است تکرار کرد که جنگ با عراق غلط بوده است. او با بیان این نظر با صراحت در برابر دوست حزبی خود، «جورج دابلیو بوش» قرار گرفته است که در سال 2003 با توسل به ادعاهای نادرست (این که عراق سلاحهای میکربی، شیمیائی و اتمی در اختیار دارد. م ) دست به جنگ علیه عراق زد. در درون حزب جمهوریخواه بر زبان آوردن این سخن یعنی شکستن مرزی که نباید شکسته شود. اما آنها که به او رای دادند اعتراضی به این مرز شکنی نداشتند و رای خود را از او دریغ نداشتند.
در طول مبارزات انتخاباتی ترامپ به جنگ لیبی نیز اشاره کرد و گفت حاصل آن «منطقه پرواز ممنوع»ی که ناتو ظاهرا برای حفظ مردم غیرنظامی لیبی تحمیل کرد، وسیله ای شد برای «تغییر رژیم» در آن کشور و عاقبتی شوم برای آن به بار آورد. این مداخله بجای تضعیف تروریسم بین المللی آن را تقویت کرد.
ترامپ در ارتباط با چالش کنونی در سوریه که سالهاست ادامه دارد و اقدامات امریکا و همچنین کشورهای همپیمان با آن مانند عربستان سعودی و قطر در رساندن کمک های گوناگون به جهادگرایانی که از کشورهای اسلامی برخاسته اند چنین گفت: اسد بد است ولی این افراد احتمالا از اسد بد تر هستند.
توضیحات ترامپ در مورد سیاست خارجی تازه امریکا متضمن مناسبات سازنده با فدراسیون روسیه نیز هست. این را نیز ترامپ در نطق های انتخاباتی خود اعلام کرده بود، یعنی همان نکته ای که نئوکان ها ( نومحافظه کاران) آن را بمثابه یک نقطه ضعف، گرایشی مردود و خوش رقصی برای پوتین مورد نکوهش قرار دادند.
اما اینک چنین بنظر می رسد که، هر چند با تردید و دو دلی، ولی همپیمان های عضو ناتو نیز به این شناخت دست یافته اند که آنچه سیاست کشورهای غربی را در برابر روسیه به بن بست منتهی می سازد لفاظی های خصمانه و سیاست های این کشورها است و نه گفتگوی های سازنده.
بعنوان نمونه، فرانک اشتاین مایر، وزیر خارجه کنونی آلمان که قرار است رئیس جمهور بعدی آلمان گردد، در آخرین حضور خود در اجلاس ناتو به آگاهی شنوندگان رسانید که گفتگوی بیشتر با روسیه ضروری است. او گفت: «ما باید در جستجوی امکانات بیشتری باشیم تا تشدید از حد نگذرد و یا راهی بیابیم که از بالاگرفتن آن پیشگیری کنیم.»
به این دلیل او قصد دارد برای تشکیل دوباره شورای ناتو- روسیه تلاش کند. «ینز اشتولتنبرگ» ، دبیر کل ناتو که لحن تند و خشک او علیه روسیه شناخته شده است، در همین اجلاس الفاظ ملایم تری انتخاب کرد، البته با بیان غیر مستقیم این که تا کنون هم مسئول لفاظی های خصمانه روسیه بوده است:
«من از هر گونه ملایم تر شدن سخن استقبال می کنم. سخنان کمتر تند می تواند گام نخست برای یک گفتگوی بهتر باشند.»
پوتین، رئیس جمهور روسیه، که برخلاف حدسیات فراوان و گوناگون تاکنون سخنی در باره آغاز یک دوستی قاطع با ترامپ برزبان نیاورده از اظهارات او درباره مبارزه با تروریسم بین المللی استقبال کرد. بنظر می رسد در یک مورد دیگر نیز آن دو با یکدیگر توافق داشته باشند. پوتین در آخرین نطق خود خطاب به مردم کشورش گفت: ما به داشتن دوستان نیازمندیم ولی بی اعتنائی به علائق ملی خود را بر نمی تابیم .
https://deutsch.rt.com/nordamerika/44018-donald-trump-regime-change-usa/