متن فرمان ترامپ
دارای چه نکاتی است؟
یونگه ولت- ترجمه رضا نافعی

روز یکشنبه چندین هزار امریکائی علیه تصمیم رئیس جمهور امریکا مبنی ممنوعیت سفر پناهندگان و اتباع هفت کشور به امریکا، که اکثرا مسلمان هستند، دست به تظاهرات زدند. محل تظاهرات فرودگاههای نیویورک، شیکاگو و برخی از شهرهای بزرگ بود. رویهم رفته تا 200 نفر از کسانی که اجازه سفر به آنها داده نشد در بازداشت بسر می برند. روز شنبه یک قاضی فدرال به درخواست چند سازمان تصمیم گرفت که هیچ پناهجویی به میهن خود باز گردانده نشود. اما از این حکم روشن نمیشود که وضع دیگر افراد که اکثرا مسافران عادی هستند چه خواهد شد.
پرزیدنت ترامپ که از روز 20 ژانویه زمام امور را دردست گرفته است روز جمعه فرمانی را امضاء کرد که طبق آن به چندین گروه اجازه سفر به امریکا داده نخواهد شد. عنوان این فرمان که کاملا تبلیغاتی است چنین است: «برای حفاظت از ملت در برابر ورود تروریست های خارجی به خاک امریکا». اما واقعیت این است که تعداد ضربات تروریستی علیه امریکا بسیار اندک است. اکثر عاملان آن نیز افردی هستند که دیر زمانی است که در امریکا زندگی می کنند و تبعه این کشور هستند. نکات اساسی در فرمان ترامپ عبارتند از این که ممنوعیت ورود به مدت 120 روز برای همه پناهجویان، صرفنظر از این که از کدام کشورهستند. نکته دوم این است که این حکم شامل کلیه پناهندگان سوریه میشود و دائمی است، مگر در موارد اسثتثنائی. مثلا این که پناهنده از مسیحیان سوریه باشد. نکته سوم فرمان این است که به کلیه اتباع هفت کشور برای مدت 90 روز اجازه سفر به امریکا نخواهند داشت. این هفت کشور عبارتند از : ایران، عراق، سودان، و همچنین سوریه لیبی سومالی. این تصمیم شامل افرادی که هم اکنون ویزای ورود به امریکا را دارند نیز می گردد، در روزهای شنبه و یکشنبه روشن نشد که وضع کسانی که «گرین کارت» دارند چگونه خواهد بود. اخرین نکته در فرمان ترامپ این است که حداکثر تعداد پناهجویانی که در سال 2017 به امریکا پذیرفته خواهند شد 50 هزار نفر خواهد بود که درست نیمی از رقمی است که اوباما مجاز دانسته بود.
افزون بر سازمانهای لیبرال بسیاری از سیاستمداران حزب دموکرات نیز به شدت به تصمیمات ترامپ اعتراض کردند. نمایندگان سابق مجلس و سناتورهای حزب جمهوریخواه که در گذشته مخالفت «ورود مسلمانان» بودند حالا یا ساکت هستند و یا فرمان را تایید کرده اند. در خارج نیز به این تصمیم برخورد نقادانه شد. از جمله در آلمان، فرانسه و همچنین از سوی دولت انگلیس. نخست وزیر کانادا «ترودو» گفت کانادا از آنها که به امریکا راه نیافته اند استقبال خواهد کرد .
افزون بر این ها رئیس جمهور امریکا در پایان هفته با روسای دولت های روسیه، استرالیا، فرانسه، آلمان و ژاپن نیز تلفنی گفتگو کرد. او با همتای روس خود، پوتین، بویژه در باره اوکرائین و سوریه، در باره بهبود بخشیدن به مناسبات اقتصادی دو کشور و امکان همکاری در «مبارزه با تروریسم» گفتگو کرد. در گفتگو با صدراعظم آلمان هردو طرف بر اهمیت اساسی «ناتو و مناسبات ترانس اتلانتیک» تاکید کردند. ترامپ در همین اواخر ناتو را زائد توصیف کرده بود.
https://www.jungewelt.de/2017/01-30/001.php
دوستداشتن:
لایک در حال بارگذاری...
مرتبط