ترامپ، روی ارتش اتمی
امریکا را متمرکز می کند!
یونگه ولت ترجمه رضا نافعی
دونالد ترامپ، رئیس جمهور امریکا می خواهد زرادخانه اتمی امریکا را گسترش دهد. او در مصاحبه ای که آژانس خبری رویتر روز جمعه منتشر کرد، سخنان قبلی خود را که در ماه دسامبر از طریق تویتر پخش کرده بود مورد تاکید قرارداد. ترامپ در آن زمان نوشت که امریکا باید قدرت اتمی خود را » بیشتر کند و گسترش دهد، تا جهان بر سر عقل بیاید». افزون بر این در پاسخ خبرنگار تلویزیون MSNBC گفت » آنوقت یک مسابقه تسلیحاتی در خواهد گرفت» . و تاکید کرد که امریکا باید نیرومند ترین قدرت اتمی باقی بماند: «ما هرگز از هیچ کشوری عقب نخواهیم افتاد، حتی اگر یک کشور دوست باشد.» تا زمانی که دیگر کشورها سلاح اتمی دارند » امریکا در راس همه خواهد بود» ترامپ امضای قرار داد محدود ساختن سلاحهای استراتژیک را که در سال 2010 میان امریکا و روسیه منعقد شده بود مورد حمله قرارداد و آن را » یک معامله بد دیگر » توصیف کرد.
نیروهای صلح دوست در سراسر جهان از این که کاخ سفید طبل جنگ را بصدا درآورده است به حیرت افتاده اند. » دارلی کیمبال» از «اتحادیه کنترل تسلیحات» به » رویتر» گفت روسیه و امریکا هر دو بیش از آن اسلحه دارند که با یکدیگر و یا با یک کشور سوم مقابله اتمی کنند. طبق اطلاعات موسسه SIPRI در استکهلم واشنگتن در حدود 7 هزار و مسکو بیش از 7290 کلاهک اتمی دارد.
پزشکان بین المللی برای پیشگیری از جنگ هسته ای (IPPNW) اظهار داشتند آنچه که ترامپ اعلان کرده «بوضوح نشان می دهد که ممنوع ساختن تولید سلاح اتمی تا چه حد ضرورت فوری دارد». این سازمان از دولت آلمان درخواست کرد در مذاکرات سازمان ملل در این مورد که در ماه مارس آغاز می شود شرکت کند. استدلال آلمان این بود که امضای قرار دادی مبنی بر تحریم تولید سلاح اتمی سبب می گردد که قرارداد منع گسترش سلاح های اتمی تضعیف گردد. اما اعلان ترامپ نشان می دهد تا زمانی که تولید بمب اتمی بکلی تحریم نشود، قرارداد منع گسترش سلاح اتمی شمشیری است کُند.
در پایان سال 2016 اکثریت بزرگی از کشورهای عضو سازمان ملل تصمیم گرفتند مذاکره برای طرد جهانی تولید سلاحهای اتمی را آغاز کنند. این مذاکرات در 27 مارس آغاز خواهد شد. آلمان در اجلاس عمومی سازمان ملل علیه آن رای داد و اعلام کرد که شرکت در مذاکرات را تحریم خواهد کرد. خانم «اولریکه دِمر»، معاون سخنگوی دولت آلمان، روز جمعه در برلین این موضع آلمان را مورد تاکید قرار داد و گفت تا زمانی که کشورهائی هستند که به سلاحهای اتمی بعنوان ابزاری برای کشمکش های نظامی می نگرند و از این منظر آلمان و اروپا مورد تهدید قرار دارند، ضرورت دست یابی به ایجاد وحشت اتمی ادامه می یابد که ناتو آن را تامین می کند.
روزنامه نگاری خواستار نظر او در مورد اعلان ترامپ شد. دمر از اظهار نظر در این مورد خودداری کرد و بجای آن مسکو را مطرح ساخت و گفت «دولت آلمان متاسف است که رفتار دولت روسیه در گذشتۀ نزدیک به حرکت بسوی جهان عاری از سلاحهای اتمی کمک نکرد» . ولی خانم » دِمر» رفتار دولت امریکا را قابل تاسف ندانست.
http://www.jungewelt.de/2017/02-25/071.php