علیه نگاه تک بعُدی اما زنجیره ای رسانه های غربی به رویدادهای ونزوئلا در حد فاجعه لیبی نگاه کنید


 

علیه نگاه تک بعُدی  اما زنجیره ای رسانه های غربی

به رویدادهای ونزوئلا

در حد فاجعه لیبی نگاه کنید

راشیا تودی ( روسیه امروز) ترجمه رضا نافعی

 

در روزهای خیر پیرامون چند موضوع مهم جهانی سیل خبرها از سوی رسانه های غربی منتشر شد. این سیل خبر عموما از یک نگاه و یک جبهه بود و امکان وسعت دید و اطلاع را به خوانندگان و شنوندگان نمی داد. من به سهم خود تلاش کردم پیرامون این چند موضوع نکاتی را ترجمه و منتشر کنم که در ادامه دنباله روی های رسانه های بصورت زنجیره ای نیست و همان اشاره من درباره ضرورت آگاهی از دیدگاه های متقابل را دنبال می کند. این چند خبر را بصورت بسیار خلاصه از بخش آلمانی سایت «روسیه امروز» در4 بند و موضوع ترجمه و تدوین کرده ام که می خوانید:

1- «مورالس» رئیس جمهور بولیوی امریکا را بشدت مورد انتقاد قرار داد. او امریکا را برای مولتی لاترالیسم  جهانی  برای حقوق بین المللی و سازمان ملل متحد خطرناک دانست و تحریم های اخیر امریکا علیه روسیه، ایران و کره شمالی را محکوم کرد.

مورالس گفت امریکا باردیگر تلاش می کند تا روسیه را تحت  تحریم های یک جانبه  قرار دهد . این اقدام ناقض حقوق بین المللی است. » بولیوی مخالف آنست»

2- تصمیم امریکا با انتقاد بین المللی مواجه شده است. طبق یک نظر پرسی تازه مجله آلمانی اشپیگل – بخش اعظم مردم آلمان – 83 درصد از آلمانهای بالای 18 سال – مخالف تحریم های امریکا علیه روسیه هستند. دولت آلمان تحریم های واشنگتن را مورد انتقاد قرار داده است. برلین بیم آن دارد که  امریکا با تحریم های خود همکاری اروپا با روسیه را برای ایجاد لوله انتقال گاز نورث استریم 2  هدف قرار دهد. زیگمار گابریل وزیر خارجه آلمان تصمیم واشنگتن را در مورد تحریم ها مورد انتقاد قرار داد و در گفتگو با مجله اشپیگل  گفت ما قطعا حاضر به پذیرش این امر نیستیم که امریکا اجرای قوانین داخلی خود را به دیگر  کشورهای جهان تعمیم دهد.

اتریش نیز جانب آلمان را گرفت . کریستف لایتل وزیر اقتصاد اتریش گفت : اروپا نباید اجازه چنین کاری را بدهد. اگر تحریم ها به اجرای درآیند نباید کوچکترین جای تردیدی باقی گذاشت که اروپا استوار و یکپارچه خواهد ماند. اروپا نباید تسلیم شود».

3- پس از اعلام تحریم ها از جانب امریکا، روسیه در گام اول یکصد تن از کارکنان سفارت امریکا در روسیه را اخراج کرد و اعلام داشت که تا آخر آگوست جمعا 755 کادر دیپلماتیک امریکا را از روسیه اخراج خواهد کرد. امری که به تلافی اخراج کارکنان سفارت روسیه در امریکا در آخرین هفته های ریاست جمهوری اوباما روی داد.

4- ویکی لیکس حدس می زند در سیاست امریکا  در برابر ونزوئلا، عامل تعییین کننده ، کماکان علائق نفتی است. پلاتفرم افشاگر ویکی لیکس از یک تلگرام وزارت خارجه امریکا یاد می کند که در آن  نقشی که ونزوئلا باید ایفا کند توصیف شده است.

ویکیلیکس  اخیرا در توئیتر پرسشی را مطرح ساخت  که  خود  نیز بلافاصله جواب احتمالی  آن را داد:

«اگر وزارت خارجه امریکا موضوعی  را محرمانه بخواند، یعنی  در واقع  خط مشی سیاسی را مشخص سازد، موضوع مورد نظر عبارتست از نفت. ویکی لیکس بعنوان سند تلگرامی را ارائه می دهد که چند دهه پیش نوشته شده و صاف و ساده خط مشی سیاسی امریکا را در برابر کشوری که دارای بزرگترین ذخائر نفتی جهان – ونزوئلا- است مشخص می سازد.

در متن تلگرام چنین آمده است که آنچه در درجه اول مورد توجه واشنگتن است این است که ونزوئلا کماکان بخش مهمی از واردات نفت امریکا را تامین کند و در مورد تعیین بهای نفت  در اپک موضعی متعادل و حاکی از حس مسئولیت  اختیار کند.

بنظر می رسد در خط مشی سیاست خارجی امریکا تغییر چندانی حاصل نشده است. در اواسط ماه ژوئن  نیکلاس مادور یک قرارداد نفتی با یک شرکت امریکائی بنام Horizontal Well Drillings منعقد ساخت.  طبق این قرار داد که ارزش آن به 1،3 میلیارد دلار بالغ می گردد، طی سه سال 200 چاه تازه نفت زده میشود و روزی 105000( صد و پنج هزار ) بشکه نفت استخراج گردد.

(امریکا به این هم راضی نیست و ونزوئلا را یک مستعمره نفتی و حیاط خلوت نفتی خود می خواهد. م)

آنچه جالب توجه است این است که ایالات متحده امریکا که پس انتخاب اعضای مجلس موسسان در ونزوئلا تا کنون مقرراتی برای تحریم کنسرن های نفتی این کشور یا مدیران آن وضع نکرده است. با یک استثناء:آخرین تحریم فقط شامل حال نیکلاس مازور رئیس جمهور ونزوئلا می شود.

 

https://deutsch.rt.com/international/54928-anti-russland-sanktionen-bolivien-morales-usa-recht-gefahr-uno-volkerrecht-eu-energie/

https://deutsch.rt.com/amerika/55150-wikileaks-erinnert-daran-was-wichtigstes-interesse-usa-venezuela/

 

نظر شما در مورد این نوشته چیست؟

در پایین مشخصات خود را پر کنید یا برای ورود روی یکی از نمادها کلیک کنید:

نماد WordPress.com

شما در حال بیان دیدگاه با حساب کاربری WordPress.com خود هستید. خروج /  تغییر حساب )

عکس فیسبوک

شما در حال بیان دیدگاه با حساب کاربری Facebook خود هستید. خروج /  تغییر حساب )

درحال اتصال به %s

%d وب‌نوشت‌نویس این را دوست دارند: