پوست خربزه کره شمالی را
زیر پای «ترامپ» انداخته اند
راشیا تودی( روسیه امروز) ترجمه رضا نافعی
آیا ترامپ دیوانه ایست که کارش حساب و کتاب ندارد و انگشتش روی ماشه سلاح اتمی است یا می خواهد با تهدید بیش از حد خود در بحران کنونی کره «هنر جنگ » را بکار بندند. و چرا چین و روسیه به تحریم علیه کره شمالی رای موافق دادند؟
کسی که چنان می جنگد که در هر نبردی برنده می شود، اصلا به این معنی نیست که استراتژیست خوبی هست. هنر آنست که بدون نبرد نظامی مقاومت دشمن را درهم شکنی.( سون تسو: «هنر جنگیدن»)
این اندیشه ژنرال چینی و استاد استراتژی که پانصد سال پیش از تولد مسیح می زیست، امروز هم در سراسر جهان نه تنها موضوع درس دوره های آموزشی برای افسران است بلکه در دهه های اخیربگونه ای فزاینده در دورهای آموزشی مدیریت بازرگانی و مدیریت کنسرن های بزرگ نیز تدریس می شود. بنا بر این چه بسا که تاجر زیرکی که امروز رئیس جمهور امریکاست نیز از آن حکمت بی خبر نیست.
این توجیهی است نیک دلانه برای از کوره در رفتن ترامپ در 8 آگوست که طی آن رهبری کره شمالی را تهدید کرد به «آتش، خشم و خشونتی که جهان دیرگاهیست مانند آن را ندیده است» شاید هدفش این بوده که پکن را بیشتر زیر فشار قراردهد تا بلکه پکن علیه پیونگ یانگ سخت رفتاری کند.
جنگ طلبان شده اند فرشتگان صلح
توجیه دیگر برای تهدید بیش از حد ترامپ علیه کره شمالی جنگ طلبی احمقانۀ ای است که حد و مرز ندارد. این همان ترامپی است که در مبارزات انتخاباتی خود قول می داد همه سربازان امریکائی را از کره جنوبی و دیگر جاها بازگرداند. با این همه در حال حاضر شماتت علیه ترامپ کم نیست و آن هم بطور عمده از جبهه نئوکان های جنگ طلب و جهانی سازان شناخته شده – هم از خود امریکا و هم از اروپا.
حتی سناتور مک کین، مظهر بازهای ستمگر امریکا، اینک در بحران کنونی کره بعنوان فرشته صلح به میدان آمده و ترامپ را به خاطرتهدیدی که کرده و سخن از » آتش، خشم و خشونت» گفته بعنوان ماجراجوئی که کارش حساب و کتاب ندارد و دست به بازی با آتش اتمی زده مورد حمله قرارداداه است.
در واقع بنظر می رسد وخیم شدن وضعیت در ارتباط با کره شمالی، از لحاظ سیاست داخلی امریکا نیز دارای عنصر نیرومندی است. زیرا این بحران فرصت مناسبی است برای تخریب ترامپ منفور که ضد جهانی شدن است. با استفاده از این فرصت میتوان او را در برابر افکار عمومی هوادار خودش در داخل و در عرصه افکار عمومی جهان بعنوان فردی غیر قابل کنترل بی اعتبار ساخت که چون یک اسب آبی که وارد یک مغازه شیشه فروشی شود وارد دنیای شیشه ای اتمی شده است.
کاخ سفید تهدید ترامپ را علیه کره شمالی ، بطور رسمی واکنشی میداند در برابر کشور کوچک و در حال رشد کره شمالی در شرق آسیا که با آزمایش موشک های بالیستیک خود با برد متوسط ، گویا می تواند به خاک امریکا برسد.
ولی پیونگ یانگ درست به همین قدرت برد موشک های خود می نازد و متقابلا آن را پاسخی به تهدیدها و تحریک های دائمی ، فزاینده و شدید نظامی امریکا از زمین، از دریا و از هوا در کنار مرزهای کره شمالی و علیه کره شمالی می داند.
پیونگ یانگ احساس می کند روسیه و چین آن را تنها گذاشته اند.
دو کشور امریکا و کره شمالی در ماههای گذشته بر لب پرتگاه یک جنگ داغ برمارپیچی بالارونده چنان دست به تحریک متقابل یکدیگر زده اند که حالا امکان اندکی برای کوتاه آمدن بدون آبروریزی برایشان باقی مانده است.
تشدید ادامه دارد. ترامپ سخن از فوران «آتش، خشم و خشونت» می گوید و روز بعد کره شمالی بنوبه خود سخن از آن می گوید که فقط با یک کلاهک اتمی می توان پایگاه نظامی امریکا در جزیره گوام واقع در پاسیفیک را ویران کرد.
بگفته سخنگوی نظامی دکره شمالی اگر واشنگتن دست از » تحریکات بی ملاحظه نظامی » برندارد، احتمالا پیونگ یانگ خود را مجبور خواهد دید یک » تصمیم نظامی غیرقابل اجتناب » اتخاد کند.
آیا تهدید اتمی پیونگ یانگ واقعی است؟
بنا به نوشته واشنگتن پست در 7 آگوست امریکائی ها هنگام تدارک جلسه تعیین کننده شورای امنیت در اول آگوست یک ارزیابی محرمانه از وضعیت را به چینی ها و روس ها نشان دادند که قبلا اکثر سازمانهای اطلاعاتی آن را تایید کرده بودند. طبق آن ارزیابی کره شمالی میتواند کلاهک های اتمی بزرگ را تا آن حد کوچک کند که برای موشک های بالیستیک قابل حمل باشد . آنها با این عمل برای مناطقی بسیار فراتر از منطقه خود تهدید اتمی ایجاد کرده اند..
این امر می تواند دلیل اتخاذ آن تصمیم شورای امنیت باشد که باتفاق آرا گرفته شد. با این تصمیم شورای امنیت کره شمالی را برای سلاحهای اتمی و برنامه های موشکی آن تنبیه کرده است.
چین و روسیه با این تصمیم موافقت کردند برغم آن که با این تصمیم مناسبات آنها با کره شمالی محدودتر میشد.
از این رو با اطمینان زیاد می توان بنا را بر این گذاشت که اگر آنها بر صحت شناخت سازمانهای اطلاعاتی واقف نبودند به آن طرح رای نمی دادند. آنها می دانستند که کره شمالی با سیاست خود خطری واقعی برای صلح در کل منطقه خاور دور است.
https://deutsch.rt.com/meinung/55468-wahnwitzige-eskalationsspirale-im-fernen-osten/