دیدار امنیتی- اطلاعاتی روسیه، ایران، چین و پاکستان


دیدار امنیتی- اطلاعاتی

روسیه، ایران، چین و پاکستان

راشا تودی- ترجمه رضا نافعی

آمار سایت تا کنون 4،199،658

مقاله1075

 

سران سرویس های اطلاعاتی روسیه، ایران، چین و پاکستان، برای گفتگو در اسلام آباد گرد هم آمدند تا در باره دو موضوع گفتگو کنند.:

1- یافتن راهی برای استقرار صلح در افغانستان ،

2- مقابله با تهدید فزاینده داعش که رو به گسترش است.

 امریکا این اقدام را تهدیدی برای خود می داند!

سرگئی ایوانوف، رئیس  دفتر مطبوعاتی  سرویس اطلاعات خارجی روسیه، روز سه شنبه  به آژانس خبرگزاری تاس گفت مقامات برجسته سرویس اطلاعات خارجی 4 کشور بر ضرورت  تقویت «اقدامات هماهنگ» علیه داعش در افغانستان تاکید ورزیده اند.

این نظر می تواند به آن معنی باشد که کشورهای شرکت کننده در این همایش قصد دارند  در آینده – مستقل از امریکا – برای استقرار امنیت در افغانستان بر تلاش های  خود بیافزایند.

امریکا به تلاش های چهار کشور مذکور با سوء ظن می نگرد.  «کای بیلی هاچیسون» نمایده امریکا در ناتو در گفتگو با  » رادیو اروپای آزاد» که مورد حمایت امریکاست، ادعا کرد که  «روسیه اصلا کمک نمی کند، ایران مطلقا کمک نمی کند».

سخنگوی سرویس اطلاعاتی روسیه در باره دستور جلسه مذکرات نمایندگان چهار کشور گفت «موضوع  اصلی مذاکرات این گروه پرداختن به مخاطراتی است که از سربلند کردن نظامی داعش در قلمرو افغانستان ناشی می شود.

شرکت کنندگان در کنفرانس به این نتیجه رسیدند که نفوذ داعش در افغانستان برای  امنیت کشورهای مذکور متضمن خطر است و برای پیشگیری از تداوم این خطر باید دست به اقدامات هماهنگ زد.

ایوانوف گفت، سران سازمانهای اطلاعاتی چهارکشور از جمله  سرگئی ناریشکین مدیر سرویس اطلاعات خارجی روسیه بر تشدید و توسعه همکاری های محلی برای پایان بخشیدن به چالش در افغانستان  تاکید کردند .

سران سازمان های اطلاعاتی روسیه، ایران، جمهوری خلق چین و پاکستان چند روز پس از سفر نامنتظره پمپئو وزیر خارجه امریکا به افغانستان، با یکدیگر دیدار کردند.

وزیرخارجه امریکا در این سفر به  توافق دولت مرکزی با طالبان  برای آتش بس اشاره کرد و آن را نشان عملی بودن  استقرار صلح میان دولت مرکزی و طالبان دانست. پمپئو گفت ما پس از آتش بس و مشاهده واکنش مردم افغانستان نسبت به آن سخت تشویق شدیم » بنظرما  این نشانه  خوبی است برای  روند صلح در افغانستان». (پس از انتشار این ادعای وزیر خارجه امریکا، طالبان ضمن تکذیب این ادعا رسما اعلام کرد که در خواست امریکا برای مذاکره را رد کرده است.م)

ایالات متحده و متحدان آن در سال 2001 بر اساس قطعنامه 1373 شورای امنیت سازمان ملل متحد حمله به افغانستان را به عنوان نقطه شروع مبارزه علیه تروریسم آغاز و افغانستان را اشغال کردند.  17 سال بعد ، گروه افراطی طالبان که قرار بود از قدرت رانده شود، مبارزات نظامی خود را علیه واحدهای ناتو و دولت افغانستان که تحت حمایت امریکا قرار داشت شدید تر کرد.

داعش نیز پس از رانده شدن از سوریه و عراق، در صدد برآمد با استفاده  از خلاء قدرت  در افغانستان خود را دوباره  سر و سامان بدهد. مناطق تمرکز داعش در افغانستان شرق و شمال است. خونین ترین حمله های ماههای اخیر در افغانستان کار داعش بوده است.

رسانه هائی که امریکا را مورد نقد قرار می دهند و همچنین رسانه های پاکستانی  پیوسته این  ادعا را تکرار می کنند که نیروهای نظامی امریکا کور هستند و  نمی خواهند  فعالیت های داعش را ببینند. دیپلمات های روس نیز روش ارتش امریکا را در مناطق جنگی بارها مورد  انتقادات مشابهی قرارداده اند.  افزون بر اینها، در ماه فوریه رهبر ایران  واشنگتن  را متهم ساخت به این که عالما و عامدا به  داعش امکان می دهد که به افغانستان نفوذ کند تا بتواند حضور نظامی خود را در منطقه، که پیوسته بیشتر مورد سوال  قرار می گیرد، توجیه کند .

در سال 2014 داعش کارزار  تروریستی خود را در عراق و سوریه آغاز کرد ، در هر دو کشور عربی مناطقی را اشغال   و  » خلافت» خود خوانده خویش را اعلام کرده بود.

 

https://deutsch.rt.com/der-nahe-osten/72845-ohne-usa-geheimdienste-russlands-irans-china-pakistan-kooperation-afghanistan/

 

https://t.me/siteaayandema به تلگرام آینده ما بپیوندید

نظر شما در مورد این نوشته چیست؟

در پایین مشخصات خود را پر کنید یا برای ورود روی یکی از نمادها کلیک کنید:

نماد WordPress.com

شما در حال بیان دیدگاه با حساب کاربری WordPress.com خود هستید. خروج /  تغییر حساب )

عکس فیسبوک

شما در حال بیان دیدگاه با حساب کاربری Facebook خود هستید. خروج /  تغییر حساب )

درحال اتصال به %s

%d وب‌نوشت‌نویس این را دوست دارند: