صدراعظم اسبق آلمان
علیه تهدید امریکا وارد میدان شد
راشا تودی ترجمه رضا نافعی
آمار دیدار از سایت تا کنون
4،348،314
ترجمۀ
1111
گفته می شود، گنرل، سفیر بحث برانگیز ایالات متحده امریکا در آلمان، تهدید کرده است که اگر موسسه چینی «هو آ وای» در ایجاد «شبکه مخابراتی جی 5» سهیم گردد ایالات متحده مبادله اطلاعات سازمانهای اطلاعاتی خود را با آلمان محدود خواهد ساخت. این تهدید، گرهارد شرودر، صدر اعظم پیشین آلمان را خشمگین و چین را ناراحت کرده است.
صدر اعظم پیشین آلمان این تهدید را تهدیدی گستاخانه توصیف کرد. گردهارد شرودر، صدراعظم پیشین آلمان، سه شنبه شب، در یک گرد همائی بزرگ در برلین که به دعوت نشریه آلمانی «هاندلزبلات» برپا شده بود گفت «معنی تهدید امریکا این است که اگر تسلیم نشوید، خواهید دید که چه بر سرتان خواهیم آورد». دولت امریکا انتظار دارد که آلمان، بدلائل صرفا اقتصادی، در کنارامریکا قرار گیرد .
طبق خبری که وال استریت ژورنال منتشر کرده آقای ریچارد گرنل سفیر امریکا در آلمان، در نامه ای که برای پتر آلتمایر، وزیر اقتصاد آلمان ارسال داشته اعلام کرده که اگر کنسرن چینی «هوآ وای» در ایجاد شبکه » جی 5″ در آلمان سهیم گرد، مبادلات اطلاعاتی سازمانهای اطلاعاتی دو کشور و همچنین دیگراطلاعات بر روالی که تا کنون بوده ادامه نخواهد یافت. متعاقب آن صدر اعظم مرکل گفت که دولت آلمان قصد دارد در مورد ایجاد شبکه مخابراتی » جی 5″ با شرکای خود صحبت کند. مسئله مرکزی در ایجاد جی5 امنیت آنست. کاخ سفید واشنگتن کنسرن عظیم » هو آ وای» را متهم میسازد به این که میتواند از طریق دستگاه هائی که تولید می کند جاسوسی کند و حتی دست به تخریب بزند. اما واشنگتن اسنادی برای اثبات این دعاوی ارائه نمی دهد.
روزنامه چینی «گلوبال تایمز» که به حزب کمونیست چین نزدیک است، نامه سفیر آمریکا را «خودخواهانه» و «متکبرانه» توصیف کرده است. این روزنامه می نویسد اروپا باید شجاعت داشته باشد از ایالات متحده فاصله بگیرد و همزمان با آن مناسبات خود را با چین گسترش دهد . گلوبال تایمز» می نویسد «جهان در حال تغییر است و استراتژی اروپا نیز باید متناسب با آن تغییر کند». روزنامه مذکور در مقاله خود می نویسد «هو آ وای» برای آلمان سودمند خواهد بود، زیرا ایجاد شبکه جی 5 از طریق این کنسرن میتواند ارزانتر و سریعتر به ثمر برسد.
شرودر گفت اگر او امروز صدراعظم آلمان بود، بنای استدلال را بر پایه ای می نهاد» که به کسب استقلال نسبی آلمان از سیاست خارجی و اقتصادی ایالات متحده بیانجامد».
گرهارد شرودر که در عین حال رئیس هیئت نظارت نورد استریم نیز هست گفت : در ارتباط با چین ما علائق متفاوتی داریم. همانطور که علائق ما با روسیه نیز متفاوت است. روسیه بعنوان بازار نیز برای ما اهمیت دارد. در عین حال در عرصه سیاست خارجی نیز باید نزدیکی به مسکو را حفظ کرد. ما نمی توانیم آنطور که امریکا انتظار دارد به جمع تحقیر کنندگان روسیه بپیوندیم»
شرودر گفت آلمان فقط در صورتی می تواند باقدرت های بزرگ اقتصادی مانند ایالات متحده یا چین از در رقابت در آید که به اروپا تکیه کند و رهبری اروپا را در دست داشته باشد. در عرصه اقتصادی هر یک از کشورهای اروپائی به تنهائی در قیاس با ایالات متحده یا چین که برای رسیدن به مراتب بالاتر تلاش می کند، کوتوله ای بیش نیستند. کسی با کوتوله هایی از این دست رفتاری محترمانه ندارد، کوتوله هایئ از این دست تبدیل می شوند به آدمک های تزئینی در باغچه ها.
دیتر کمپ رئیس فدراسیون صنایع المان نیز اظهارات مشابهی کرد. او به روزنامه پاسائور نویه پرسه گفت آلمان فقط در همبستگی با اروپائی نیرومند می تواند با امریکا و چین رقابت کند. آنچه اهمیت تعیین کننده دارد این است که اروپا با صدای واحد سخن گوید :» اگرما خود را کوچک کنیم یا اجازه دهیم بین ما تفرقه بیاندازند، آنوقت برای همیشه در برابر امریکا و همچنین در برابر چین کوچک خواهیم ماند. رقابت آلمان با چین رقابت بر سر سیستم است.
https://deutsch.rt.com/europa/85694-wegen-us-drohung-gegen-deutschland/