سیاست های دوگانه آلمان در حوادث مرتبط با ایران و امریکا


سیاست های دو گانه آلمان

در حوادث مرتبط با ایران و امریکا

راشا تودی ترجمه رضا نافعی

 

آمار سایت تا کنون

4,507,604

ترجمه

1169

دولت آلمان فدرال حمله هوایی ایالات متحده در بغداد را با قتل هدفمند یک ژنرال ایرانی، کاری ناقض قوانین بین المللی میداند و آن را  «واکنش به تحریکات» ایران ارزیابی می کند.

معاون سخنگوی دولت، روز جمعه در کنفرانس خبری فدرال در برلین گفت: رویکرد آمریکایی واکنشی است به کلیه تحریکات نظامی که بر عهده ایران  است.

وی با اشاره به حمله به تانکرهای نفتی در تنگه هرمز و یک سامانه نفتی در عربستان گفت:
ما نیز بسیار نگران فعالیتهای منطقه ای ایران هستیم. ما در مرحله  تشدید خطرها قرار داریم.

******

هنگامی که ایالات متحده، پس از هشت سال اشغال، با اکراه تمام مجبور شد سربازان خود را در پایان سال 2011 از عراق خارج کند ،  بیشتر عراقی ها شادمانه جشن گرفتند.

اما این شادی به درازا نکشید. تنها پس از گذشت دو سال و نیم ، آنها بازگشتند تا به اصطلاح پیشرفت دولت اسلامی (داعش) را متوقف کنند. آن هم درست در کنار ایرانی ها، دشمن دیرین خود، چون آنها نیز با داعش می جنگیدند. از آن زمان پنج و نیم سال می گذرد و براساس یک توافق نامه امنیتی که بین واشنگتن و بغداد امضا شده،  هنوز هم حدود 5،000 سرباز آمریکایی در این کشور   حضور دارند.

پس از رویدادهای روزهای گذشته پنتاگون تصمیم گرفته تا 4 هزار سرباز دیگر به  عراق اعزام دارد.

حمله 27 دسامبر 2019 به یک پایگاه عراقی در شهر نفت خیز کرکوک در شمال عراق ، که در آن یک مامور آمریکایی کشته و چند سربازان آمریکایی و عراقی زخمی شدند، منجر به حمله تلافی جویانه ایالات متحده در 29 دسامبر شد.

نه در ایالات متحده – و نه  در آلمان – برای، دست کم آن 25 نفری که  در آن حمله تلافی جویانه امریکا کشته شدند اشکی ریخته نشد. چرا؟ چون گفته می شود بیشتر آنها متعلق به شبه نظامی های طرفدارایران بودند، که البته عراقی ها مخالف این نظر هستند و آن را تکذیب می کنند. از منظر عراقی ها آنها که کشته شدند، صرفنظر از این که پیرو چه مذهبی بودند یا  اعتقاد سیاسی آنها چه بود، عراقی بودند. در این لحظه اختلاف نظر عراقی ها در باره نفوذ ایران در منطقه  به کنار نهاده شد و همه با هم متحد شدند.

اما در آلمان کسی گوشش به این حرف ها بدهکار نیست. کسی حمله تلافی جویانه امریکا را که قربانیان زیادی بر جای نهاد محکوم نمی کند، آنچه محکوم می شود آن حمله ایست که موجب کشته شدن یک سرباز امریکائی شد. اگر برای دولت آلمان زندگی هر انسانی ارزشی برابر میداشت، میبایستی بمبارانی را که امریکائی ها کردند نیز محکوم می کرد.

ولی برلین  بجای این کار با واشنگتن و اسرائیل همصدا می شود و آن را می گوید که آنها می خواهند.

وزارت خارجه آلمان فدرال میگوید: تهران «باید به سیاست خود که بی ثبات سازی  منطقه است پایان دهد».

این واقعیت که این منطقه تنها پس از حمله ایالات متحده در سال 2003 بی ثبات شد  ، از زمانی که وزیر امور خارجه امریکا کاندولیزا رایس با رضایت خاطر از آن استقبال می کرد و آن را درد های   «تولد  یک خاورمیانه نوین » می نامید آغاز شد، این است آن  واقعه ای که غالباً زیر فرش جاروب می شود تا دیده نشود و مسکوت بماند.

درست مانند تلاشی که برای براندازی رئیس جمهور سوریه بشار اسد با کمک جهادی ها صورت می گرفت و بسیاری  در آلمان  با تمسخر و بد بینانه  پیش بینی میکردند که «سوریه جدید ساخت برلن خواهد بود «.

یک بار دیگر هم ریاکاری و استانداردهای دوگانه در شب سال نو میلادی چهره خود رانشان داد، هنگامی که  به سفارت امریکا در بغداد حمله شد.

امنیت و مصونیت سفارت خانه ها و اعضای  آنها  در قلب مناسبات بین المللی جای  دارد که همه دولت ها به یک اندازه به آن وابسته هستند

اگرچه این گفته کاملاً درست است ، معهذا برلین برای ارزیابی آن  از د و معیار استفاده می کند.

هنگامی که کنسولگری ایران در اعتراضات خشمگین مردم در شهر شیعه نشین نجف در 27 نوامبر 2019 مورد حمله قرار گرفت ، همانطور که در مورد سفارت آمریكا در بغداد  رخ داد، وزارت خارجه آلمان فدرال – و سایر دولت های غربی – سكوت كردند.

نه کلمه ای حاکی از محکومیت یا خشم  بر زبان آوردند و نه کلامی در باره «امنیت و مصونیت ماموریت های دیپلماتیک».

آلمان با چنین نگرشی که نزدیک به مرز اطاعت از امریکاست، کارت های سیاسی خود را در منطقه ، جائی که  رفتار سیاسی  هرکشور با دقت تمام  زیر نظر قرار می گیرد، از دست می دهد..

عباس موسوی ، سخنگوی وزارت امور خارجه ایران گفت: در مورد اینکه آیا برلین «می خواهد نقش موثری در ایجاد صلح و ثبات در منطقه ایفا کند» شک و تردید ایجاد می شود.

https://deutsch.rt.com/inland/96399-bundesregierung-rechtfertigt-ermordung-von-soleimani-durch-usa/

https://deutsch.rt.com/meinung/96370-deutschland-macht-sich-unbeliebt-westliche/

 

 

نظر شما در مورد این نوشته چیست؟

در پایین مشخصات خود را پر کنید یا برای ورود روی یکی از نمادها کلیک کنید:

نماد WordPress.com

شما در حال بیان دیدگاه با حساب کاربری WordPress.com خود هستید. خروج /  تغییر حساب )

عکس فیسبوک

شما در حال بیان دیدگاه با حساب کاربری Facebook خود هستید. خروج /  تغییر حساب )

درحال اتصال به %s

%d وب‌نوشت‌نویس این را دوست دارند: