فیلیپین گام به گام از روابط نظامی با امریکا فاصله می گیرد


فیلیپین گام به گام از روابط

نظامی با امریکا فاصله می گیرد

راشا تودی-  ترجمه رضا نافعی

آمار سایت تا کنون 4،528،582

ترجمه

1177

پس از اینکه ایالات متحده یک ماه پیش به یکی از افراد مورد اعتماد  رئیس جمهور فیلیپین اجازه ورود به خاک آن کشور را نداد،  رئیس جمهور فیلیپین تهدید کرد که توافق نظامی با واشنگتن را فسخ خواهد کرد، کاری که بعدا به آن  تحقق بخشید. مانیل روز سه شنبه  با ارسال یک اطلاعیه رسمی به سفارت آن کشور در فیلیپین لغو قرارداد مذکور را اعلام کرد.

قرارداد مذکور که در سال 1998 منعقد گردید ورود کشتی های جنگی، هواپیماها و سربازان  امریکا را به فیلیپین  مجاز و تنطیم می کرد. افزون بر این، طبق  قرارداد مذکور هرگاه اعضای ارتش امریکا در خاک فیلیپین مرتکب جرمی می شدند دادگستری فیلیپین مجاز نبود متهم را تحت قضائی قراردهد.  براساس گفته سخنگوی رئیس جمهور فیلیپین، دلیل لغو قرار داد آنست که فیلیپین می خواهد در عرصه امور نظامی  از واشنگتن مستقل گردد. ( این قانون در ایران بنام » کاپیتولاسیون» شناخته می شود. مقررات کاپیتولاسیون از دوران قاجار به صورت نانوشته در مورد بازرگانان و شهروندان اروپایی رعایت می‌شد. مترجم).

سالوادور پانلو سخنگوی وزارت خارجه فیلیپین گفت  اینک هنگام آن فرارسیده است که ما به خود متکی گردیم ، بر قدرت دفاعی خود بیافزائیم و به کشوری دیگر اعتماد نکنیم.

سخنگوی وزارت امور خارجه همچنین گفت كه كشور وی مایل به امضای توافقنامه های مشابه با دیگر كشورهاست مشروط بر  این که توافقنامه   یك طرفه نباشد و «برای هردو کشور مفید باشد»

ماه گذشته امریکا ویزای رونالد دلا روزا، رئیس سابق پلیس فیلیپین را برای ورود به امریکا لغو کرد.

دیده بان حقوق بشر سناتور دلاروزا را متهم کرده بود که هنگام  اجرای پروژه  رئیس جمهور  بنام «جنگ با مواد مخدر» فراسوی قوانین  مرتکب قتل » شده است.

رئیس جمهور فیلیپین سپس تهدید کرد که اگر لغو ویزا تصحیح نشود،  موافقتنامه نظامی با آمریکا را خاتمه خواهد داد.

بنا به گزارش خبرگزاری آسوشیتدپرس «دوئرته» رئیس جمهور روز23 ژانویه گفت: «من به شما هشدار می دهم اگر تصحیح صورت نگیرد، من موافقنامه استقرار نیروهای نظامی امریکا را لغو خواهم کرد. من این حرامزاده را از میان برخواهم داشت».

ایالات متحده و فیلیپین  دیرگاهی است که در حوزه آسیائی اقیانوس آرام شریک راهبردی یکدیگر هستند. در درگیری های دیپلماتیک مانیل با پکن، بر سر اختلافات ارضی در دریای چین جنوبی،  واشنگتن از مانیل حمایت کرد. اما از سال 2016 که دوترته زمام امور کشور را در فیلیپین بدست گرفت ، روابط دوکشور تیره شد.

مقامات آمریکایی اقدامات وی را علیه کارتل های قدرتمند مواد مخدر مورد انتقاد قرار می دهند و او را به نقض حقوق بشر متهم می سازند.

رئیس جمهور فیلیپین ادعای بد رفتاری را رد می کند. استدلال او این است که برای ریشه کن کردن جنایات سازمان یافته  ای که با مواد مخدر در ارتباط هستند، باید شدت عمل به خرج داد.

 

https://deutsch.rt.com/asien/97871-ich-mache-hurensohn-ende-philippinischer/

 

یاری با آینده ما از طریق

paypalیاری با آینده ما از طریق paypal

.paypal.me/aayandema

.

.

 

 

 

 

 

 

نظر شما در مورد این نوشته چیست؟

در پایین مشخصات خود را پر کنید یا برای ورود روی یکی از نمادها کلیک کنید:

نماد WordPress.com

شما در حال بیان دیدگاه با حساب کاربری WordPress.com خود هستید. خروج /  تغییر حساب )

عکس فیسبوک

شما در حال بیان دیدگاه با حساب کاربری Facebook خود هستید. خروج /  تغییر حساب )

درحال اتصال به %s

%d وب‌نوشت‌نویس این را دوست دارند: