اتمی در وین نمیتوان داشت!
یونگه ولت ترجمه رضا نافعی
آمار مراجعه به سایت تا کنون
-
4،733،147
ترجمه
1253
از 20 ژوئن، مذاکرات در پایتخت اتریش در مورد بازگشت ایالات متحده به چارچوب «برنامه جامع اقدام مشترک» (JCPOA) 2015 متوقف شد. همه دست اندرکاران منتظر بودند تا ابراهیم رئیسی رئیس جمهور شود که شد . حالا منتظرند تا او دولت خود را تعیین کند و تیم مذاکرات را اعلام کند.
ایالات متحده و متحدان اروپایی آن پیوسته بی تاب تر می شوند. آنتونی بلینکن ، وزیر امور خارجه واشنگتن در سفر پنجشنبه خود به کویت هشدار داد که مذاکرات «نمی تواند برای همیشه ادامه یابد». ما می خواهیم ببینیم ایران برای چه چیزی آماده است و برای چه چیزی آماده نیست. «توپ در نیمه زمین ایران است. به عبارت دیگر: حالا نوبت تهران است.
همتای آلمانی وی هایکو ماس نیز(SPD) اهداف بلینکس را به زبانی دیگر تکرار کرد. وی روز جمعه به اشپیگل گفت که «با ناراحتی روزافزون مشاهده می کند که ایران از سرگیری مذاکرات هسته ای وین را به تعویق می اندازد و در عین حال ، بیشتر و بیشتر از عناصر اصلی توافق دور می شود.» «ما می خواهیم به برجام بازگردیم و ما قاطعانه معتقدیم که این به نفع همه است. اما آنچه روشن است این است که پیروی از این گزینه برای همیشه برای ما ممکن نخواهد بود. «
در واقع ، دقیقاً یک سال بعد ، پس از آنکه دونالد ترامپ خروج آمریکا از توافق و از سرگیری همه تحریم ها را در 8 مه 2018 اعلام کرد ، ایران به تدریج بسیاری از محدودیت های برنامه هسته ای غیرنظامی خود را که در سال 2015 پذیرفته بود ، بازگرداند.
در حال حاضر در تأسیسات هسته ای ایران اورانیوم 20 و 60 درصد غنی می شود ، اگرچه حد اکثر غنی سازی اورانیوم طبق توافق وین 3.67 درصد است. ایران سانتریفیوژهای جدیدی را آزمایش می کند که از نظر غنی سازی ، چندین برابر قوی تر از مدل قدیمی است که تهران شش سال پیش متعهد شده بود فقط از آن نوع قدیمی استفاده کند..
البته رهبری ایران تعهد می کند که هرگاه ایالات متحده تعهدات پذیرفته شده در توافق وین را به اجرا در آورد ایران نیز به تعهداتی که در آن زمان پذیرفته است باز خواهد گشت. با این حال ، برخی از پیشرفت های فنی و علمی که ایران پس از ماه مه 2019 به آنها دست یافته قابل برگشت نیست. بیصبری روز افزون امریکا و همپیمان های اروپائی اش که بویژه به نمایش گذاشته می شود ناشی از همین امر است.
بلینکن و ماس تهدید می کنند که اگر این روش ادامه یابد آنها مذاکرات با ایران را قطع خواهند کرد.در این حالت پرسشی که فورا به ذهن می رسد این است که پس از آن چه خواهید کرد. تا کنون پاسخی به این پرسش فرضی داده نشده است.
حسن روحانی که از قدرت کنار رفت از زمان آغاز مذاکرات در 6 آوریل برخوردش به مذاکرات موکدا «خوش بینانه» بود. در آینده دیگر نمی توان انتظار این نوع خوش بینی را شاهد بود.
«رهبر ایران سخنان روشنی را برای کسانی که یک پله پایین تر از او نشسته بودند بیان کرد و به ویژه روحانی را موردانتقاد قرار داد و گفت : درس اصلی دوران تصدی وی این بود که اعتماد به غرب فایده ای نداشت.
https://www.jungewelt.de/artikel/407590.atomgespräche-ungewisse-zukunft-in-wien.html