88در صد از مردم آلمان یک نظام اقتصادی دیگر می خواهند

88در صد از مردم آلمان یک نظام اقتصادی دیگر می خواهند

اوت 20, 2010

نه نفر از ده آلمانی خواستار یک نظم نوین اقتصادی هستند

Neun von zehn Deutschen fordern neue Wirtschaftsordnung

http://www.spiegel.de/wirtschaft/soziales/0,1518,712524,00.html

اشپیگل – ترجمه رضا نافعی

. بحرانی که بنظر می رسد سپری شده  نظر آلمانها را  بطور اساسی عوض کرده است: اکثریت بزرگی از آنان نسبت به سرمایه داری بشدت ظنین شده اند و در آرزوی  یک نظم نوین اقتصادی هستند.آنچه جالب توجه است این است که 88 از آلمانها خواستار یک نظم نوین اقتصادی هستند. زیرا سرمایه داری نه قادر به ایجاد» توازن اجتماعی است» و نه بکار حفظ محیط زیست می خورد  و نه برخوردی دلسوزانه با منابع و معادن دارد. اینها نتایج نظر پرسی موسسه » امنید » است که به سفارش هفته نامه محافظه کار آلمانی » دی تسایت » صورت گرفته است. ناشر این هفته نامه هلموت اشمید صدر اعظم سابق آلمان است.

آیا بیم انقلاب می رود؟ اصلا. زیرا مردم خشمگین نیستند بلکه بفکر افتاده اند: آنها افزون بر سیاستمداران و رهبران اقتصادی خود را نیز مسئول می دانند. بنوشته هفته نامه » دی تسایت » چهار نفر از پنج آلمانی معتقدند که » همه  باید در شیوه زندگی خود تجدید نظر کنند و از خود بپرسند که آیا دست یافتن به رشد اقتصادی تنها هدف زندگی است؟ برای اکثریت بزرگی از مردم مناسبات اجتماعی، سلامتی و شرایط محیط زیست  مهمتر از » افزایش پول و ثروت است».
آلمانها در مورد ارزش های تازه ای که یافته اند اتفاق نظری فوق العاده دارند و گفتنی است که ارزش های تازه ویژه قشر خاصی نیست بلکه همه اقشار اجتماعی را در بر می گیرد  از جمله این که » اهمیت رفاه برای من کمتر از حفظ محیط زیست وکاستن از بدهی هاست» 75 در صد از کسانی که به پرسش ها پاسخ داده اند دارای دیپلم دبیرستان هستند 69 در صد تحصیلات ابتدائی را بپایان رسانده اند.
آلمانها یقین دارند که میتوان نظام کنونی را براه درست هدایت کرد. بنوشته » دی تسایت» اکثریت پرسش شوندگان معتقدند که اگر اراده سیاسی وجود داشته باشد می توان رشد  اقتصادی و حفظ محیط زیست راهماهنگ ساخت.
82 در صد از پرسش شوندگان معتقدند که رشد اقتصادی برای حفظ ثبات سیاسی ضروری است ولی فقط یک سوم از آنها فکر می کنند که » بازار خود خطاهارا تصحیح خواهد کرد و به مسیر درست خواهد رفت.» دوسوم از پرسش شوندگان باین امر معتقد نیستند که رونق اقتصادی خود بخود  کیفیت زندگی آنها را بهبود خواهد بخشید.

http://www.spiegel.de/wirtschaft/soziales/0,1518,712524,00.html

نظر شما در مورد این نوشته چیست؟

در پایین مشخصات خود را پر کنید یا برای ورود روی یکی از نمادها کلیک کنید:

نماد WordPress.com

شما در حال بیان دیدگاه با حساب کاربری WordPress.com خود هستید. خروج /  تغییر حساب )

عکس فیسبوک

شما در حال بیان دیدگاه با حساب کاربری Facebook خود هستید. خروج /  تغییر حساب )

درحال اتصال به %s

%d وب‌نوشت‌نویس این را دوست دارند: