دیدار استراتژیک رئیس جمهور چین از هند یک سوم جمعیت جهان در یک اتحاد اقتصادی – سیاسی


دیدار استراتژیک رئیس جمهور چین از هند

یک سوم جمعیت جهان

در یک اتحاد اقتصادی – سیاسی

پایگاه اینترنتی هینترگروند – ترجمه رضا نافعی

چین قصد سرمایه گذاری های عظیم در هند و گشایش بیشتر بازارهای خود به روی تولیدات این کشور همسایه دارد. شی جین پینگ، رئیس جمهور و رهبر حزب کمونیست چین روز پنجشنبه در جریان دیدار رسمی خود از هندوستان، در دهلی نو گفت دو پارک صنعتی در هند تاسیس خواهد شد و شبکه راه آهن هند گسترش خواهد یافت.

چین قصدارد در پنج سال آینده روی هم رفته 20 میلیارد دلار ( 15،5 میلیارد یورو) در هند سرملیه گذاری کند. با این گام فصل تازه ای در مناسبات دو کشوری که پرجمعیت ترین کشورهای جهان هستند گشوده خواهد شد. نمودار آن ارقام زیر هستند:

چین در 14 سال گذشته 411 میلیون دلار در شبه قاره هند سرمایه گذاری کرده است. اما در نظر نیست که سرمایه گذاری به این 20 میلیارد دلار محدود بماند. بنا به گفته نمایندگان چین رقم سرمایه گذاری به 100 تا 300 میلیارد دلار بالغ خواهد گشت، بویژه در زمینه گسترش شبکه راه آهن هند.

مازاد بازرگانی چین طی سالهای گذشته سبب شده تا ذخیره ارزی این کشور به 3،9 بیلیارد دلار بالغ گردد که بزرگترین ذخیره ارزی جهان است. فقط در سال گذشته 500 میلیارد دلار بر ذخائر ارزی چین افزوده شده است. با این افزایش ذخائر سرمایه گذاری های چین در خارج از کشور نیز فزونی می یابد. در سال 2013 سرمایه گذاری چین در خارج از کشور به 90 میلیارد دلار افزایش یافت که 17 در صد بیش از سال گذشته بود. طبق پیش بینی های صورت گرفته، سرمایه گذاری های چین در خارج بزودی بیش از سرمایه گذاری های خارجی در چین خواهد شد. پکن قصد دارد در پنج سال آینده روی هم رفته 500 میلیارد دلار در خارج از کشور سرمایه گذاری کند که بخش عمده آن در هند خواهد بود.

چین در ماه فوریه به هند پیشنهاد کرد که یک سوم از هزینه ضروری برای نوسازی و گسترش شبکه راه آهن هند را بپردازد. در گذشته هند پیشنهاد چین را برای سرمایه گذاریهای استراتژیک نپذیرفته بود.

از لحاظ سیاسی نیز هر دو کشور در مسیر نزدیکی بیشتر گام بر می دارند. هر دو کشور عضو اتحادیه کشورهای پنجگانه «بریکس» هستند که در آخرین اجلاس خود در ماه ژوئن سال جاری با حضور روسای جمهور و نخست وزیران روسیه، چین، برزیل، افریقای جنوبی و هند در برزیل از جمله تصمیم به تاسیس یک بانک توسعه با سرمایه اولیه یکصد میلیارد دلار گرفتند که بدیلی است در برابر بانک جهانی و صندوق بین المللی پول، که هر دو تحت سلطه آمریکا هستند. مرکز این بانک در چین خواهد بود و سرمایه اصلی آن را نیز چین تامین کرده است. افزون بر این هند عضو ناظر در پیمان همکاری های شانگهای است، که در عین حال خواستار همکاری های نزدیک تر اعضاء در عرصه های نظامی و سیاست و امنیتی است. آخرین اجلاس این پیمان نیز هفته گذشته در شهر دوشنبه پایتخت تاجیکستان تشکیل شد که رئیس جمهور ایران بعنوان عضو ناظر در آن حضور یافت و به گفته وزیر خارجه روسیه، شرایط لازم برای پذیرش درخواست ایران برای عضویت کامل در این پیمان فراهم شده است. در کنار چین و روسیه جمهوری های پیشین اتحاد شوروی، ازبکستان، قزاقستان، قرقیزستان و تاجیکستان نیز عضو این پیمان هستند.

اگر سخنان رهبر چین را مِلاک قرار دهیم، طرح بالابردن توان دو کشور به قطعیت رسیده است. رهبر چین طی دیدار خود از هند گفت: «چین و هند چون دو موتور همزاد رشد اقتصاد را به پیش خواهند راند و از این طریق به توسعه و رونق منطقه کمک خواهند کرد. چین و هند دو کشور با نفوذ جهان هستند و اگر هر دو یک بانگ برآورند جهان به صدای آنها گوش خواهد داد».

http://www.hintergrund.de/201409193250/wirtschaft/wirtschaft-welt/die-welt-wird-zuhoeren.html

برای یافتن منابع مورد استناد مقاله به لینک بالا مراجعه کنید

بیان دیدگاه